Grundet den brede og hurtige spredning af COVID-19 globalt, er al international indrejse og udrejse fra/til Mongoliet, samt indenrigsrejser med fly, tog og bil suspenderet fra onsdag den 11. marts 2020.

Udenrigsministeriet i Mongoliet præsenterer sine komplimenter til alle diplomatiske missioner og repræsentative kontorer for internationale organisationer, og informerer om, at som svar på den brede og hurtige spredning af COVID-19 globalt, har State Emergency Commission of Mongolia den 22. marts 2020 besluttet, at indføre følgende begrænsningsforanstaltninger:

1. At suspendere alle planlagte passagerflyvninger fra/til Moskva, Berlin, Nur Sultan og Istanbul fra kl. 12.00. den 11. marts 2020 til den 30. April 2020, og

2. At afbryde passagertransport gennem auto-grænsekontrolposter i Mongoliet og Rusland fra kl. den 11. marts 2020 til den den 30. April 2020, gældende for mongolske statsborgere, der rejser til Den Russiske Føderation og udenlandske statsborgere og statsløse personer, der rejser fra Den Russiske Føderation til Mongoliet, og

3. Ministeriet kan lette grænseoverskridende bevægelse for russiske statsborgere, der ønsker at vende tilbage til Den Russiske Føderation, og tredjelandsstatsborgere, der ønsker at vende tilbage til deres hjemlande via Den Russiske Føderation gennem auto-grænsekontrolposter mellem Mongoliet og Rusland i perioden fra 11. marts 2020 til den 30. April 2020, og

4. At suspendere al den indenlandske passagerbevægelse, planlagte indenrigsflyvninger, og alt indenrigs jernbanetrafik fra kl. 07.00 den 10. marts til kl. 07.00 den 16. marts 2020.

5. Akkrediteret personale og deres direkte familiemedlemmer til diplomatiske missioner og kontorer for internationale organisationer i Mongoliet, samt udenlandske statsborgere, der er direkte familiemedlemmer til mongolske statsborgere, skal sættes i karantæne i 14 dage ved ankomsten.

Udenrigsministeriet i Mongoliet benytter sig af denne mulighed for at forny alle diplomatiske missioner og repræsentative kontorer for internationale organisationer i Ulaanbaatar forsikringen om dens højeste hensyn.

Ulaanbaatar, 22. marts 2020
ALLE DIPLOMATISKE MISSIONER OG REPRÆSENTATIVE KONTORER FOR INTERNATIONALE ORGANISATIONER, Ulaanbaatar